ANC

Slut med ändå inte, dag 28,5-30,5

Där var man i mål med LIA1, Igår Fredag ca kl 12.55 stämplade jag ut från min första praktik i mäteribranschen. Fredagen blev ändå en 8-timmarsdag då vi började helt makalöst tidigt på grund av att unga människor med vita märkliga hattar skulle tåga fram på våran nybyggda gata framåt 14-tiden.

P-huset öppnar egentligen inte förrän kl 05.00, trodde aldrig jag skulle uppleva dagen när jag hängde på låset till denna platsen

Men vi tar (kort)veckan i tur och ordning.

Hela veckan har gått i murar och sabotageverksamhetens tecken, på 6 platser på Storgatan (Som nu är helt stensatt och klar) skulle 6 kinesiska murar ner i backen. (Halmstad-Kina 6-1 i murar).

Detta innebar att vi fick slita upp stenläggningen på dessa platser för att kunna gräva och stoppa ner murar som sen gjuts på plats, helt makabert att slita upp en helt nylagd gata men det var visst det minst dåliga tillvägagångssättet hade skarpare hjärnor än min räknat ut.

2 pallar med upptagna plattor, ca 15 m^2 i varje hål.
Utsättningen av muren ser man i hålet

Nedan ser vi den enda muren som var formad som en knapp halvcirkel, granitblocken väger 650kg styck och det ställer skyhöga krav på precisionen hos Jocke som lyfter grejerna på plats åt 2 skånska herrar speciellt hitbjudna för att sätta murar på plats. Dessa båda herrar jobbade 14-timmars pass Tors-Fred…

Utan för Drottning Kristina Passagen var muren inte en hel ellips utan bara en cirkelsektor.

De ellipsformade murarna var en smula mer komplicerade att få på plats, de bestod av 14 (numrerade) delar med 2 olika radier som formade en oval ca 4x3m. Varje sten hade sin egen numrering/position då de var unikt tillverkade i Kina, rätt sten på rätt plats helt enkelt.

Varje sten fick spännas fast med spännband mot ett rör i centrum då bitarna inte stod speciellt bra på egen hand då de är 20cm breda i botten och 40cm i toppen.

När alla tårtbitar är på plats spänner man ett spännband runt om och sedan gjuter man med betong.

Finfina kinesiska murar blir det på storgatan, i mitten skall det fyllas upp med jord och planteras träd.

Den är muren gjöt undertecknad tillsammans med en annan gjutamatör på plats genom att med skyffel skyffla 2 kubikmeter betong på plats, 2 kubikmeter betong väger ca 5 ton… Oerhört trött praktikant på Torsdagkväll

Som sagt, ibland får man lägga prismastången åt sidan och ta i med hårdhandskarna, livet som utsättare i anläggningsbranschen är inte alltid en dans på rosor. 🙂

Mursättarna jobbade på så bra så beslut togs att de sista 2 murarna skulle sättas igår fredag och inte nästa vecka som nog egentligen var ursprungsplanen. Detta innebar att vi fick dra igång kl 05 igår för att färdigställa de sista 2 groparna innan det unga folket med vita mössor och dess anhöriga intog stadens gator.

Lugnet före stormen, Storgatan kl 05.10 dagen för skolavslutningen

Vid 12.30-tiden var allt klart och vid 14-tiden såg det ut så här enligt HP (Bild 2 och 3 är från storgatan)

Igår blev det dessutom klart att jag stannar kvar på Jonab tills hela bygget i stan är klart (ca en vecka), på måndag morgon skriver jag på anställningskontrakt då jag inte längre är försäkrad via skolan då terminen tog slut igår 🙂
Så lätt blev dom inte av med mig!

Comments are closed.

Post Navigation