ANC

Full fart mot målet, dag 23-27.5

En vecka utan uppdateringar på bloggen, det har egentligen inget att göra med tidsbrist utan snarare att vi har gjort mycket av samma saker som tidigare, i ett rätt högt tempo speciellt i början av veckan då det var helt galet mycket att göra måndag och tisdag.

Jobbade dessutom i fredags ett par timmar då i princip alla andra var lediga, lite av tjänstemännens öde 🙂

Det har varit makalöst kul att se bygget på Storgatan växa fram, så kul att jag har bett om att få förlänga min LIA en hel vecka (!), LIA’n slutar ju nästa vecka den 9e Juni men sluttiden för bygget på Storgatan/Stora Torg är först 15e Juni! Vore ju bedrövligt om man inte skulle få vara med hela vägen in i mål. Denna tanke har vuxit fram och dessutom uppmuntrats av hela högen på Jonab. ”Klart du skall vara med hela vägen” har man hört från alla från jordgubbe till platschef. Dessutom har vi brakfest efter att jobbet är klart den 16e Juni, dit är tydligen även praktikantandy välkommen ,tjoohoooo !

Återstår lite praktiska detaljer såsom försäkringar och annat om detta skall bli verklighet så inget klart ännu.

Har tagit så mycket bilder att det börjar bli svårt att bläddra och hitta, men här är nog ett par som visar förändring…

Storgatan vecka 1

Storgatan vecka 6

Det är fantastiskt vad människor som arbetar tillsammans kan åstadkomma!

Till och med vädret kan vi ändra

I tisdags arbetade jag återigen som jordgubbe. Konsten att plantera ett träd trodde man gick ut på att gräva ett hål, hälla i jord, stoppa ner träd.

Det har emellertid visat sig att det finns helt andra sätt att plantera träd på, något som arborister och landskapsarkitekter filar på, dessa människor måste väl på någon sätt försvara sina lönecheckar med.

På Stora Torg och på Storgatan har vi förberett för 2 galet avancerade trädplanteringar, det schaktas djupt, läggs lite olika lager, luckras upp, sedan ett byggsats av plastbackar, och i med jord och lock på backarna, bevattningsrör osv osv.

I Tisdags skulle vi skapa trädgropen på Stora Torg, här är lite bilder som visar hur faen det gick till.

5 x 3 meter stort hål, trädet skall vara där käppen står, plastbackarna är till för att stimulera rötterna. Gul kabel är elkabel som råkade befinna sig mitt i vägen. Lelle till höger i bild är proffs på att bygga trädgrop, han är den enda med erfarenhet, nämligen samma sak på Storgatan

I med ett par kubik matjord

I med ett 10tal skopor vatten, då det råder bevattningsförbud i Halmstad så fick Jonas ta grävaren och köra ner till Nissan som ligger bredvid och hämta flodvatten!

På med täckduk och de svart slangarna är bevattningsgrör som kommunarbetare skall roa sig med att vattna trädet med sen när det är klart

På med bärlager, trädet kommer inte förrän till hösten då det får grävas upp igen

Vi var 4-5st som höll på i nästan en hel dag med det här trädet, man förstår verkligen inte hur träden i skogen ens överlever

Till sist så igår (Torsdag) hade vi en som fyllde 30 år, Jonas bjöd på något gååååttttt

Tårta för 18 personer, vi var max ett tiotal, mums 🙂

 

Comments are closed.

Post Navigation