ANC

The sky is the limit, dag 22

När man kom till arbetsplatsen idag (igår egentligen) möttes man av den goda nyheten av onsdagen var en kortdag precis såsom fredagar normalt är, hemgång skulle ske vid 1430 tiden.

Dessutom så är alla arbetare lediga på fredag, men mer om detta snart.

Direkt på morgonen var det iväg till Stena Recycling igen (igen och igen, men det är 4e gången jag är där och det var ett tag sedan nu) , det behövdes en rätt klurig finutsättning uppe på en 3.5 meter hög betongvägg som skulle byggas på med en våning till. Här blev det klättrande upp och ner på stegar med miniprismat för att markera positioner för några slags grunkor som man skulle bygga upp väggen med för att sedan armera och gjuta osv.  (Just inom området gjutning och betong har jag väl inte direkt full koll som väl märks 😉 )

Det var 3 väggar utformade som ett U, där vi satte ut kryss på den bakre väggen, det tog gott och väl ett par timmar då det var ett makalöst flängande upp och ner för stegen och flyttande av stegen samtidigt som det var ett sjuherrans oväsen från dels en man som stod o sågade i betong för glatta livet och dessutom hjullastare som for runt o hämtade och dumpade gammal elektronikavfall. Plus några glada svetsare vars oväsen dock var inom det hanterbara.

Detta gjorde kommunikationen med Mätarmicke minst sagt utmanande, han fick ringa upp mig trots att han stod 20 meter bort och jag fick lägga telefonen uppe på muren med högtalarfunktionen på, då hörde jag väl ungefär var tredje ord. Men det blev bra till slut, bra som faen skulle jag nog vilja hävda till och med.

Upp och ner, upp och ner

När bakre väggen var klar så packade vi ihop grejerna, jag tänkte att det var en jäkla tur att vi inte skulle sätta ut på de andra 2 väggarna då det var lite mer oåtkomliga pga bråte, nivåskillnader o annat.

I bilen in till city så sa jag att det var en jäkla tur att vi inte skulle sätta ut hela väggen då det hade tagit hela dagen… Svaret blev såklart att det ville de ju egentligen men vi hann inte mer idag. Mätarmicke hade lovat att komma tillbaka på fredag o göra resten. (Fredag = Ledig dag normalt)

På min fråga om det här hade gått att lösa själv var svaret ”Ja men det skulle ta enormt lång tid, kanske jag kan få hjälp av någon där” Det tog inte många sekunder innan jag hade erbjudit mig att komma o hjälpa till på Fredag. (LEDIG DAG NORMALT!!!) Kan ju inte lämna en kollega i sticket, här gäller det att hälpas åt, ledig dag eller ej. Tjänstemannaansvaret väger tyngre i det här fallet.

Så på fredag kl 0645 när resten av Jonab (med enstaka undantag) är lediga drar vi iväg igen, det intressanta är att det känns inte ens som en uppoffring utan skall endast bli roligt, med lite tur har vi stökat av det där på ett par timmar och då hinner vi även göra en VA-utsättning på de där 5 hektaren nere i hamnen och vara färdiga till lunchtid..

Avslutade Onsdagen med att vara jordgubbe ett par timmar och hjälpa till med höjdjustering av mark tillsammans med Jonas och Axel, lärde mig ett par nya tricks där med.

Övriga reflektioner vecka 5:

*Har fått jobba på lite hårdare med totalstationen, fått stå och mäta en hel del medan Mätarmicke springer med stången. Lärorikt sa Bill, snabblärd sa Bull.

*Även mer eget jobb med gps stickan, sätta ut väglinjer och göra inmätningar är egentligen otroligt enkelt, det luriga är att plocka ut informationen från en dwg-fil och mata in korrekt i geo. Lurigt är kanske fel ord men när man öppnar en dwg-fil och man ser detta sammelsurium av linjer och lager så blir jag fortfarande lite matt när jag försöker förstå vad som är vad..och varför.

*Min förhoppning och tro om att jobbet skulle vara omväxlande har verkligen inte gjort mig besviken, den ena dagen är inte den andra lik, inte ens i närheten, faktiskt inte ens i närheten av närheten.

Comments are closed.

Post Navigation