ANC

Strawberry fields, dag 15 och 16

Äntligen Måndag!

Samma vy och samma bro som innan över Nissan, måndag morgon låg dimman dock oerhört tät, nästan spöklikt då dimman dämpar allt ljud med.

Måndagar blir det nog inga blogguppdateringar pga sjukt långa dagar. (LIA 06.15-16, Golf 16.30-21.00. Pannkaka 21.00-Läggdags) Måhända att man kommer in i andra andningen snart och är sjukt pigg på måndagkvällar men tillåt mig tvivla.

Mätarmicke har haft det körigt några dagar. Idag (tisdag) är det deadline för en massa relationshandlingar, främst mängdberäkningar som skall in. Och (börja aldrig en mening med ’och’ sa nån i skolan men det struntar jag blankt i) eftersom han och jag är av samma skrot och korn så prokastinerar vi allt in absurdum. Här måste jag lära mig av Mätarfreddan som visade mig en annan arbetsmetod där man fortlöpande gör sina relationsrelaterade prylar istället för att samla ihop allt i en enåååårm hög till sista dagarna. Mätarmicke fick jobba 14+ timmar i helgen och satt hela dagen igår och sitter nog hela kvällen idag med. Prokastinering = Skit, åtminstone i mäteribranschen.

Nåväl, detta gav emellertid undertecknad nya möjligheter, nämligen att ’gräva djupare’ i jordgubbsbranschen. (En ’jordgubbe’ är en finare benämning på en anläggare). Så det blev till att komma med kepsen (hjälmen) i näven och fråga Max och Jocke om man kunde få vara ivägen och ställa lite idiotiska frågor under några (som visade sig bli många) timmar, samt kanske skyffla lite grus åt höger eller vänster.

Jocke har svart bälte i att ratta den här farkosten

Det var busskantsstöd och Aco-Drain rännor som stog på schemat, Jocke kör den fina gula farkosten och Max gör markarbetet.

Finfint busskantstöd lagt ovanpå betong

Det som är himla finurligt här och rent fantastiskt lärorikt är att det är jag som har satt ut (Alltså mätt med gps och satt lite kryss o käppar i marken, markerat var de skulle vara) de här grejerna för någon vecka sedan, att sedan vara med och få installera grejerna o se hur det går till o hamnar på rätt plats är ju helt otroligt bra! Snacka om att få en inblick i hur anläggare använder sig av mätarnas utsättningar och hur man som mätare kan optimera det för dessa jordens hjältar.

Det här började vi på igår (måndag) strax efter frukost och idag (tisdag) var allting klart trots eller tack vare min medverkan, det kan vi låta vara osagt.

25-ish meter busskantstöd med utanpåliggade Aco-drain-ränna. Kantsten närmast i bild. Spikrakt sa Bull!

 

Idag blev dessutom hela firman utsatt för mutor i form av grillparty då en VVS-grossist (typ) tyckte Jonab hade köpt så fantastiskt mycket prylar där (detta är bara vad jag antar). De skickade 2 gubbar som grillade som tokar för att mätta ett 40-tal hungriga själar.

Mästerkockar!

Riktigt mysiga omgivningar på bygget på resecentrum dit alla var bjudna. Vägskylt fick tjänstgöra som bord, avd ’man tager vad man haver’

Imorgon ryktas det att vi skall mäta in 50.000 kvadratmeter till ett helt nyprojekterat bygge, det kan bli några steg i stegräknaren!

Comments are closed.

Post Navigation