ANC

Bulleribång, dag 14

Gääääsp

Storgatan kl 05.40, endast mätaren är vaken

På bilden ovan skall uteserveringar börja byggas kl 09, det har restaurangägarna blivit lovade, tyvärr visste inte stensättarna (och ingen annan i anläggeriet heller) om detta förrän sen i onsdags kväll, i grundplanen så hade vi hela fredagen på oss att färdigställa det här kvarteret.

Ibland undrar man varför det är så bråttom med saker men idag var det faktiskt lite halvbrådis så firma Ekengren/Pålsson fick masa sig upp i svinottan för att ”fixa” en korsning, i grund o botten så handlar det som alltid om framförhållning och kommunikation. Det räcker att det brister någonstans i kedjan så blir det panik i någon ända.

Korsning innan fixning

Samma korsning fixad o klar!

Det handlade alltså om att sätta ut höjder och markera brunnar så att våra vänner stenläggarna kan marschera in i korsningen och pilla ner sina stenar, detta skulle dom börja med på söndag (Stenisarna jobbar Söndag-Fredag stackarna) så vår markjustering måste vara klar innan vi går hem idag kl 1300, därav tidig start.

En annan sak som man får tänka på (Som vi inte lärt oss i skolan f.ö) är att om det kommer fotbollslag hit och skall möta HBK så får inga stenar ligga kvar, inga armeringsjärn vara kvar, inga andra lösa föremål får vara kvar heller för folk som tittar på fotboll har även en faiblesse för att hysta lösa föremål antingen in i skyltfönster, på ordningsmakten eller på andra typer som tittar på fotboll. Fråga mig inte varför det ligger till på det här viset men det ligger tydligen i sakens natur, risken ökar dessutom om ena laget råkar förlora (speciellt det besökande laget).  Det händer tydligen sällan att det kastas grejer men alla stenar och andra föremål som normalt ligger kvar över natten innanför byggstaketen (en sjuhelsickes massa prylar) måste väck för att sedan plockas fram igen. Extrajobb på grund av fotboll för anläggningsfirmorna, jo jag tackar, undrar om man tar med detta i upphandlingarna. För några veckor sedan var det samma visa då ett annat större lag var på besök men då hände inte ett smack, det var dock på en veckodag, nu är det större risk för palaver då det är helg.

Snabbt fixat i city och efteråt fick man ett andningsuppehåll då lite kanter till en cykelbana vid ett bullerplanksbygge skulle sättas ut. Solbrillor på då det började lysa starkt från nån lampa uppifrån och iväg!

Här skall det på med asfalt utanför det finfina planket, grönt streck markerar gränsen för asfalten.

 

Avslutar med lite andra gryningsbilder över Nissan, risk för repris men man e lite haussad då man inte varit i stan vid den här tiden sedan man eventuellt släntrade hem från en efterfest för ett tjugotal år sedan.

Nissan mot järnvägsbron

Nissan mot österbron och bodarna med havs(flod)utsikt men grynignsljus på takåsarna

Comments are closed.

Post Navigation