ANC

Tillplattad x 2, dag 13

Idag stod tillplattning på schemat, tillplattad blev man sannerligen av att jobba i regn från start till mål. Lite häftigt att frysa som en iller och vara plaskblöt i mitten av Maj, allt nytt är kul! (Nåja)

När man jobbar framför (bildligt talat) stenläggare skall man justera till ytan på vägen som skall stensättas innan de skäggiga stenläggarna kommer dit, man justerar i höjd så man lägger sig på en viss nivå under färdig höjd. Stensättarna fyller sedan upp med flis de sista centimetrarna innan stenen knackas dit.

Flis är dyrt som skam tydligen, 200 spänn tonnet! 200 spänn för 1000kg låter ju inte så farligt, men skall man lägga ett par extra centimetrar på någon kvadratkilometer blir det massor (flismassor) som heter duga. Så man lägger vanligt bärlager så högt man kan och låter stensättarna stå för fliset (i dubbel bemärkelse) så långt det går och så länge man uppfyller det man själv är ålagd att göra.

Den här mojängen plattar till lite lagom mycket på mindre ytor

 

Det här aggregatet plattar till marken så in i helskotta

Den här orangea skönheten hade man ju gärna velat ratta runt lite på storgatan, snacka om pondus när det vibrerar i intilliggande fastigheter när man mullrar förbi, måste föreslå att skolan inför utbildning för körkort på såna här. Rekvisita såsom sjörövarhatt och högaffel hade förstärkt effekten något enormt, kanske även ett muskedunder bakom ryggen, hmmm. 🙂 Trots mina bedjande blickar har ingen ännu föreslagit att jag skall ta mig en vända med den här, men hoppet är ju det sista som överger en!

 

När jag började praktiken var ytan i bilden som kommer endast en ojämn grusyta, det är sannerligen inspirerande att vara med om att saker o ting växer fram, och i snabb takt dessutom! (Här snackar vi jobb inom privat sektor, idag såg förresten jag 5 personer från kommunen hjälpas åt i någon timme med att rulla ut gräs på en 10 kvadrameter stor yta.. )

Blir fint som snus det här

 

Imorgon blir det nytt världsrekord i tidig start, eftersom lite grejer måste vara utsatta till 06.30 så får Mätarandy och Mätarmicke snällt infinna sig kl 0545 (!?!?!) Det blir grejer det.

Comments are closed.

Post Navigation