ANC

Långkalsong dag 12

10e Maj och det var inget snack om att man fortfarande behöver långkalsonger, 1.5 grader när man huttrande och toktrött stapplar ut genom ytterdörren. Mössa och vantar och långkalsonger tror jag aldrig jag har haft på mig det här datumet innan, jag tror att det är fara för att jordklotet har kommit i rubbning och nordpolen flyttar sig hitåt.

På väg till boden knallar man för stenlagret från kina, kinesisk sten kostar 1/3 av vad svensk sten gör, transporten inkluderad så då får det bli sten från Kina. Världen är galen, tror det är 25ish containrar med sten som tuffat hit med båt, landar i Helsingborg och körs sen med lastbil hit, billigt sa Bill!, Fnys säger Bull

Pallar och åter pallar med sten från Kina

 

Idag fick undertecknad för första gången ansvar att hantera totalstationen och sätta ut lite kryss med hjälp av Mätarmicke som fick agera pinnapåg (mitt ordinarie jobb), ett stort ögonblick minsann! Nästan som en examen.

Hade även hand om avvägningsinstrumentet och satte ut höjder och räknade både plus och minus för att få nuffrorna på rätt plats. Tack vare kursen i geodesi 1 så kände man igen förfarandet och löste därmed uppgiften galant. (Hoppas vi!)

Det må vara ett gammalt och antikt härke men precisionen är banne mig utmärkt.

Comments are closed.

Post Navigation