ANC

Fullt fart framåt!, dag 10 och 11

Måndag!

Idag satt man och grubblade och fipplade med allt man mätte in i fredags, Mätarfreddan parkerade med framför GEO (Programmet i princip alla mätare använder sig av) och lät mig få klura ut hur man beräknade vägareor och ändrade höjder på brunnar osv osv med hjälp av mina värden från inmätningen av snöstorpsbygget.

Så här fint kan det se ut i GEO, klart som korvspad

Efter lunch fick jag ett finfint uppdrag!

Sätta ut VA grunkor på Enslövsvägen helt på egen hand… HUGA! Läskigt! Tur att man är försäkrad via skolan upp till 20 millar eller vad det nu är 😉 Brunnar och andra grunkor mitt i en rondell skulle sättas ut, fullt trafikerad var eländet med, inte helt ostressande att försöka hitta sina punkter innan nästa bil kommer. En rutinerad mätare hade nog helt sonika stått kvar och hittat sin punkt och låtit bilarna vänta. Praktikantandy hade ett litet annorlunda förfarande, ut i vägen…hitta en punkt som var i närheten (detta är via gps) och när nästa bil kommer så fokuserar man på den lilla stenen i asfalten för att komma ihåg var man var och sedan flytta gps-en någon decimeter åt förhoppningsvis rätt håll, skutta bort för nästa bil och sedan tillbaka, flytta några centimeter och hålla på för att hitta centrum på brunnen eller kopplingen eller vad det nu var under marken som skulle sättas ut. Utsättning med hjälp av baslinje

Lärorikt som tusan och det slutade lyckligt!

Mätarfreddan relaxar o mäter in brunnar på ej trafikerat område

 

Tisdag var Mätarmicke tillbaka från semester och Praktikantandy fick återvända till sitt kära Storgatan.

Detta innebär tidig väckning då man skall vara på plats 0615 här (Hos mätarfreddan räckte det med 0700)

Väder var lysande om än svalt, inte en kotte inom synhåll vid 0630 snåret

Lite blandade småhopp mellan stensättarna och anläggarna på förmiddagen innan vi fick tvärslut på armeringsjärn och det funkar inte, utan armeringsjärn blir det inga fina snubbelhinder för de gående och cyklande så det fick fyllas på.

Strax innan lunch hade vädret passat på att dassa ihop, svinkallt medan vi kapar armeringsjärn till lagom längd i den lilla blå kuren

Passade på att kika lite extra på den här kranen (Detta är på ett bygge i närheten), märkliga grunkor de här kranarna, man får svindel bara av att stå på marken och kika på apparaterna.

Fulltankade med armeringsjärn kunde vi återvända till city och banka ner en hoper så andra kunde hitta linjer och höjder.

Totalt slut vid hemkomst som vanligt, det här med att gå upp vid 05 kräver sannerligen sin tribut.

Comments are closed.

Post Navigation