ANC

Äntligen hemma!, dag 9

Två sjundedelar (2/7) eller 28.6%av LIA1 genomförd.

Idag var det möte med Mätarfreddan kl 06.40 på före detta Snöstorps IP, numera ett lite kontroversiellt nybygge av ett mindre bostadsområde, de boende intill har inte varit helt nöjda med placeringen av det nya området men när kommunen väl bestämt sig så har man inte mycket att sätta emot.

Eftersom man bor precis nästgårds till detta så tog det 3 minuter på cykel att ta sig hit, oerhört sympatiskt och här är jag gärna oftare 🙂

Här skulle undertecknad mäta in vägar och VA-brunnar…hela…dagen…själv

Vi börjar med att läsa in sig på VA ritningen så att man kan lokalisera varenda liten rackare till brunn.

Det här blir kul tänkte man, fint väder skulle det ju bli, gå runt o sola en dag i tjänsten verkar inte fel. Problemet var bara att det var svinkallt fram till åtmistone 10.30, mössa på och allmänt stelfrusen om händerna, halv storm blåste det med.

Började med vägarna, fina linjer i Topcon GPS-en (får inte betalt av Topcon för att marknadsföra dem här, jag lovar!) blev det minsann.

En servis till en blivande bostad, kryllade av sånt här

Letade upp ett 130-t tal brunnar i området, tog en bra stund då en del var lite lagom dolda, dels under grus och dels under parkerade bilar. Fick återvända till VA-ritningen flera gånger för att se om jag missat någon. Det definitiva svaret på hur framgångsrik jag var i mitt letande får jag inte förrän på måndag då jag skall lägga in linjer och punkter i GEO och jämföra med filerna där, förhoppningsvis så finns det en koordinatsatt punkt på varje brunn, annars vet jag vart jag skall leta nästa gång.

Rena sandstränderna bredvid vägarna, kanske kan bli ett behagligt område. all sand kommer från istiden-ish när havet gick upp hit

 

Här finns lite kvar att göra innan man kan flytta in

När man kommer till ett nytt projekt stöter man på nya anläggare och maskinförare man inte stött på tidigare, en herre från Stallbergs Maskin (En firma som kör oerhört mycket anläggningsmaskiner åt Jonab och som har makalöst kompetenta maskinförare) hade med sig ett mellanting mellan bullar och bakelser som det bjöds på till frukost, det var svägerskan som bakat tydligen och då hon inte var helt nöjd med baket skickade hon bullarna till oss. Jag undrar hur det smakar när hon ÄR nöjd med baket för det var himmelska chokladmuffinsliknande grunkor med en något mer lättflyktig smet på toppen.

Redan tappat räkningen på hur många olika bodar jag frukosterat, dinerat och luncherat (!) i

Som vanligt när det är fredag packas det ihop kl 13 och därmed kan vi lägga ännu en lärorik vecka till handlingarna.

Reflektioner vecka 2:

  • Två olika mätare på samma företag kan ha lite olika arbetssätt och metoder, synnerligen lärorikt att få erfarenhet av mer än en mätares vardag.
  • Morgonpigg lär jag aldrig bli
  • Sömn är en seriös bristvara under LIA
  • Folk är synnerligen sympatiska på firman och flera är nyfikna på vem praktikanten är som ser ut som Gandalf med sin stav minus skägget

 

Comments are closed.

Post Navigation