ANC

Nya projekt, dag 8

Idag var det sovmorgon, skulle inte möta Mätarfreddan förrän kl 07 på kontoret på Enslövsvägen vid ett annat riktigt stort projekt nämligen nya resecentrum.

Det ser ut ungefär så här, ganska självförklarande om jag får säga det själv 😉

Nu skall vi se vad som är upp och ner här

 

Snabb koll på ritningen om man vet precis vart alla grejer skall vara!

Upp och ner längs en väg, mäta in och kolla så att brunnar o fundament hamnar på rätt plats, fick även klättra upp i en anläggningsmaskin och kolla på maskinstyrning för första gången.

Sedan blev man inbjuden till frukost hos tjänstemännen, eftersom man är tjänsteman som mätare så faller det sig helt logiskt kan man tycka, inte desto mindre var det första gången, hmm de har en del att lära på Storgatan *_*

Vi han även med att sätta ut ett par linjer vid ett bullerplanksbygge längs tylösandsvägen. Grävarjocke och Grävarmax behövde veta lite vart det skulle tas bort asfalt och vart nya sträckning på cykelbanan var, det fixade undertecknad med briljant stöd från Mätarfreddan.

Man skymtar bullerplanket framför den gula villan, det ser likadant ut på andra sidan vägen. Korsningen skall ändras och smalas av och cykelbanan får en liten annan sträckning genom korsningen. Ett litet riskmoment kommer nog uppstå då det blir en chikan för cyklisterna precis innan bullerplanket där sikten kommer vara oerhört skymd av planket. Detta har INTE beställaren/ritningsritaren koll på kan jag lova.

Tillbaka till Enslövsvägen där vi träffade kommunens asfalts/väginspektör/kvalitetskontrollant Ingmar och en man från beläggningsfirman som skall lägga överbyggnad och slitlager, det diskuterades AG, ABB, 4-8, 3-6, Fräsning, Hyvling, bombering, skevning osv. För bara ett par månader hade jag stått som ett totalt frågetecken och ett fån vid sidan om men tack vare Ebrahim och kursen i vägbyggnad vi nyligen avslutade så begrep jag vad diskussionen gick ut på, det får jag tacka skolan för, väl skött!

Beslut togs att lägga AG på parkeringsfickorna och ABB i mitten av vägen, en något annorlunda lösning kan man tycka 😉

Avslutade dagen genom att sätta nytt pers i inmätning av schakt, den här rackaren var riktigt djup (i trakten av 4m)

Otroligt stor dagvattenledning i ett schakt som kanske inte helt uppfyller alla säkerhetskrav.

Comments are closed.

Post Navigation