ANC

På östfronten intet nytt, dag 7

Det är lite ovant att knalla till jobbet när lilla visaren fortfarande pekar på fem.

Ingen vidare trafik på Nissan norröver

 

 

Om ändå världen hade varit så här lugn jämt

 

 

Utsikten vid frukost och lunch är minst sagt 5-stjärnig, bara Jonab folk som är vakna.

 

Mer av det gamla vanliga idag (hur gammalt och hur vanligt nu något kan vara efter 6 dagars praktik..)

Utsättningar på Storgatan innan folk vaknat så man slipper bli störd…trodde man!

Första utsättningen av 2 punkter tog 45 minuter… Etablering av totalstation (mot en komunal fix) blev först hindrad av en grävmaskin, när vi väl fått tag på föraren som skulle flytta sig bara en minut så hann en lastbil ställa sig ivägen precis några sekunder innan Mätarmicke lyckas få signal, den här farbrorn hade inga planer på att flytta sig innan han fått sin lastbil lastat med grus, vänta…vänta…vänta, såja! lastbil borta, men såklart kommer det nya fordon farande från höger och vänster och på något sätt lyckades något som brukar ta 5 minuter ta 45 minuter.

Thats life i mätarbranschen, är det inte folk och fä ivägen kan man lita på att alla maskiner har ärenden i ens siktlinjer. 😉

Förmiddagen forsatte med utsättning till våra vänner stensättarna, ganska okomplicerat och trevligt jobb, rita med tusch på fasader och rännor, skoj skoj!

Vid det svarta strecket skall smågatstenen vara

 

Efter lunch var det gott och blandat igen, lite käppar ner, lite flukter upp, lite flytt av kravallstaket då det skulle spelas boule på Storgatan ikväll i samband med att kommunen skulle ha någon allmän info om bygget för allmänheten, undertecknad stannade dock inte kvar för att lyssna på detta…

Värmen slog till med full kraft och man fick börja klä av sig, viss skillnad på tempen kl 06 och 14

Sen blev det en liten överaskning!

Ett vattenpass, en slagrulle och en daimstrut, vad skall bort!?

Arbetsledningen bjöd på en av dessa tre saker som en lite improviserad eftermiddagsfika, Jonabs varumärke stärktes med en gång :).

 

Nu har Mätarmicke semester i 3 dagar så jag skall få stifta bekantskap med Mätarfreddan på ett eller flera andra byggen runt omkring, nya utmaningar, eventuellt nya arbetssätt som bidrar till nya erfarenheter. Inställning kl 0700, sovmorgon med andra ord!

Comments are closed.

Post Navigation