ANC

Vått värre men äntligen permission, dag 5

Ännu en tidig och blöt dag i city, men dagen tog helt plötsligt slut vid 13! Äntligen någon form av payback för att man sliter sig upp i svinottan hela veckan.

Men det skulle avverkas lite palaver med kommunen som ville sätta upp en banderoll över storgatan som våra maskinister kommer riva ner nästa vecka med i princip 100%-ig garanti.

Fick ingen bild på banderollen men väl på kranbilen som rullade in

Riktigt trist bild på Storgatan kl 08.15, men verkligheten är riktigt bra trist emellanåt. Vit kranbil från kommunen till vänster

Tidigare i veckan rev en maskinförare ner en wire som sträcker sig mellan fasaderna, den tog med sig en stor sten ur väggen och hade lätt dödat någon om den träffat nån i skallen. Banderollen kommer vara en dryg meter under wirarna i bild och sålunda kommer vi utsätta förbipasserande för ökad risk nästa vecka, se till att ha hjälm på Storgatan tills vi har rivit ner banderollen säger jag bara!

(Banderollens budskap var ”gå för rent vatten”, man skulle betala en peng ett visst datum och sedan gå 2km och vips skulle vattenförsörjningen vara löst)

Man kanske kan ana vad jag tycker om vissa som arbetar på kommunen, för skattebetalarnas pengar och i skattebetalarnas tjänst.

Jag har även en bild på ett fint hål, med både el och VA kabel och en halv brunn.

Prima hål med mycket spännande innehåll.

 

Det blev på det hela taget en ganska lugn dag med diverse små inmätningar och utsättningar, av någon konstig anledning så var det mycket tid i boden och pill med datorn idag med.

 

Reflektioner Vecka 1:

*Har testat otroligt många typer av mätning på blott en vecka

Totalstation, GNSS, LASER, Tumstock, Vattenpass, Mätband, Mäthjul, Finutsättning, Grovutsättning, Proj-inmätning och då har jag säkert glömt några saker, omväxling var ordet sa Bull!

*Väldigt inspirerande att vara en del av ett bygge mitt i centrum trots att miljön är riktigt stressig när det myllrar av folk. Att på nått sätta veta att man bidragit till att bygga en ny gågata genom city som otroligt många människor kommer använda sig av fyller en med en liten känsla av stolthet trots att mitt eget bidrag är makalöst litet.

*Otroligt imponerad av maskinförarna som jobbar i stadsmiljö, det kräver ett stoiskt lugn, tålamod, och uppmärksamhet förutom skicklighet i att manövrera stora maskiner på liten yta. Fick förklarat att man vill ha de allra bästa på de här platserna, så det är ingen slump att folk visste vad de pysslade med.

*Likaså anläggarna, mycket kompetenta som löser en del mättekniska problem själva utan att ringa mätaren vid varje grej som dyker upp, på ett så här stort bygge krävs det att man kan lösa grejer själv då mätaren inte alltid kan komma på stört.

Det är ett nöje att försöka bistå dessa otroligt skickliga yrkesmän (Jo alla är män) med så bra mätningar som möjligt.

Kunnigt folk löser problem ihop, mätpraktikanten står bakom o fotar.

Ser fram emot nästa vecka fylld av ödmjukhet och förväntan.

Comments are closed.

Post Navigation