ANC

Frihet!, Dag 4

Som vanligt börjar dagen med att mätare Ekengren/Pålsson tar ett varv på stan och ser till så att alla anläggare, maskinförare, stensättare, kioskägare, gatsopare osv har saker att göra, dvs tillräckligt med utsatta grejer så de har jobb i bästa fall under hela dagen (händer aldrig).

Sedan sätter man ut så att folk har att göra

Sedan ringer en arbetsledare och berättar att man skall sätta ut något helt annat för det är ändrade planer 🙂

Idag blev det en lugn förmiddag, utsättning av några kanter på en blivande busshållplats, inmätning av en elkabel och lite adekvata försök att förstå stensättarna från Hässleholm (Mycket sympatiska och skickliga hantverkare för övrigt).

Strax innan lunch var det äntligen dags för en lite längre utflykt, bort från stan och 8 mil norrut till en banvall bredvid västkustbanan som skulle projekteringsinmätas.

Gode himmel vilken frid och fröjd att vara ett med naturen, inte en kotte i närheten som ställer frågor man ändå inte kan svara på. (Typen av frågor man får i stan är ”När är ni klara?, Vad skall det bli här?, Varför börjar ni inte i andra änden på gatan?, När kan jag öppna min uteservering?, Varför måste ni bygga?, Det var bättre förr (ok, det sista var inte en fråga)) Här skulle 350 meter banvall mätas in och skapas en terrängmodell på (Känns igen va?) för att någon på kontoret skulle lista ut hur mycket man skulle lägga anbudet på. Ca var 20e meter gick man över banvallen, sedan 20 meter fram och sedan över vallen igen, gick rakt in i en otroligt taggig buske och skallade en rejäl tagg varpå blodvite följde och ett smärre jack i pannan, men det var ett lindrigt pris att betala för att vara ute i lugn och ro!

Mätarmicke hittar vägen till ingenstans

Forza! Forza! Upp och ner för en TOTALT igenvuxen banvall.

Riktigt dålig gps mottagning i buskaget.

 

Vistas i spår fick man glädje av dag 4 när man mätte på rälen, idag gick det inga tåg mitt på dagen eftersom ett godståg ramlade ihop häromdagen precis här i närheten.

 

Riktigt jobbig miljö att mäta i jämfört med Storgatan 😉 Detta är i slutet av vallen.

 

 

Comments are closed.

Post Navigation