ANC

Tidiga morgnar dag 2

Idag tänkte jag att man skulle visa sig lite på styva linan så jag var på plats 06.10, då satt Kalle redan o drack kaffe i boden, vad är det för fel på anläggare? 😉

Boden ser för övrigt ut så här och är rätt hemtrevligt inredd med både kylskåp, micro, kaffebryggare. Dasset är dock utanför precis till vänster i bild.

 

Vi öste på med fler pålar på storgatan, mest till belysningsfundament, det var även nån staty som kommunfolket tyckte skulle vara belyst så det fick sättas ut det med. Pålning går till som så att man mäter ut en position i marken med totalstation, sätter ett kryss med en sprayburk, sedan borrar man ett hål (asfalten är borttagen) och bankar ner en påle på ca 4dm med en slägga. (sålunda har jag nu träningsvärk efter att ha arbetat med slägga mitt i stan..) Sen mäter man höjden på pålen med ett avvägningsinstrument för att sedan mäta ner på pålen med en tumstock och såga av pålen i rätt höjd, sedan slår man i en spik så att anläggarna som skall gräva ner prylar kan spänna en tråd mellan pålarna och få exakt rätt höjd på toppen av sina fundament eller vad det månde vara.

 

Pålar och borrmaskin och ett rosa kryss, jobbar mycket med rosa.

Innan lunch hann vi med att flänga ut till Stena Recycling igen, vakten hade fått konstiga instruktioner om att man inte fick ha bilen inne på området utan man fick köra in, lasta ur sina grejer och sedan köra ut för att sedan gå tillbaka in, (Otroligt stort ställe detta) samma procedur när man skulle ut, lagar o regler går ibland till total överdrift i det här landet, så mycket är säkert.

Här var det finutsättning för första gången på profiler där det skulle gjutas nån form av platta, precisionen blev brutalt bra och blir det fel på den där betongplattan kom inte o skyll på mig!

 

X marks the spot!

Precis innan lunch körde vi inom IMAB och fullutrustade undertecknad, så nu klarar man allt

Allt en mätare behöver! (I fickorna åtminstone)

 

Efter lunch var vi tillbaka på storgatan, man undrar lite varför hela Halmstad tvunget skall vara ute o gå och vara ivägen och fråga vad man håller på med, men man får väl le och se glad ut fast tankarna egentligen går ”stör mig inte ser du inte att jag är upptagen, försvinn!”

Här ägnade vi resten av dagen att sätta ut höjder åt skånska stensättare som kommer imorgon, armeringsjärn med en tejbit på som markerar höjden på stenarna, och så skulle det falla lagom mycket till höger o vänster så att vatten rinner åt rätt håll. Lär INTE bli någon översvämning på Storgatan efter att jag varit i farten! 🙂

 

Nerhamrat armeringsjärn med en bit plaströr på så att ingen drulle går o skadar sig, allt måste idiotsäkras, eltejpen syns under röret.

 

Slutgiltligen kom det ett par inspektörer och kollade så vi skötte oss

Kvack vad bra det ser ut!

One Thought on “Tidiga morgnar dag 2

  1. Charlotte on april 25, 2017 at 6:41 e m said:

    Ser mkt bra ut Andy, nu e du proffs råååsa e en bra färg. Mina byxer börjar bli så smått råsa dom med efter lite spray i motvid // cheers ”kommun råttan lotte”

Post Navigation